Slachtoffer/Overlever van narcisme

Wat als je slachtoffer/overlever bent van narcisme?

Welke relatie je ook hebt (gehad) met iemand met narcisme het heeft op elk mens die dat overkomt een ongelooflijke impact. Of dat een liefdesrelatie, een vriendschapsrelatie of een werkrelatie is (geweest).

Gevoelens van twijfel, angst, boosheid en eenzaamheid horen daarbij.

Twijfel over of je het toch niet verkeerd hebt gezien wat er gebeurd is, twijfel of je zelf narcistisch bent.

Angst, boosheid en eenzaamheid

Angst voor de boosheid van de narcistische persoon, angst voor de volgende onverwachte nare opmerking of reactie, angst voor de stiltebehandeling , angst voor straf. Boosheid om wat je is aangedaan en boosheid omdat het hebt laten gebeuren. Eenzaamheid, omdat anderen je niet geloven of het niet begrijpen; zelfs vaak hulpverleners niet.

Zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen is geschaad en soms weet je niet meer goed wie je bent. Ook het vertrouwen in anderen mensen raak je kwijt en soms zelfs in God. Ingewikkeld en machteloos voelt het, dat het onmogelijk is iemand met narcisme duidelijk te maken wat hij of zij je heeft aangedaan, vanwege een slecht ontwikkeld geweten. Daardoor kun je het niet goed afsluiten.

Wat je nodig hebt is erkenning dat wat je voelt en meegemaakt hebt echt is. Dat je niet gek bent.

Durf Te Gaan! Helpt

Omdat wij bij Durf te gaan weten hoe dat voelt, willen we je heel graag helpen jezelf weer te vinden, zodat je kunt leven wie je echt bent! Daarom organiseren wij workshops in kleine groepen van maximaal 4 mensen, waarin we naar je luisteren, je (opnieuw) bewust maken van je mogelijkheden en waarin je kunt delen met gelijkgestemden.

 

Klik op onze pagina workshops en trainingen om te kijken wanneer er een workshop is en schrijf je in of bel ons 0622512667. Soms is het beter voor je om eerst één op eén te delen en te praten. Dan is er de mogelijkheid voor individuele coaching. Klik daarvoor op onze pagina Coaching.